• Ouderschap

Ouderschap

Het ouderschap is geweldig, maar soms ook lastig. Het is natuurlijk heel mooi om te zien hoe je kind zich ontwikkelt en steeds meer van de wereld gaat ontdekken. Maar het vraagt ook veel van jou als ouder om steeds goed bij je kind aan te blijven sluiten tijdens al die verschillende fases. Wanneer moet je wat meer loslaten en wanneer moet je juist stevig vasthouden? En is loslaten eigenlijk wel mogelijk en nodig?
En wat wil je meegeven aan je kind? Leef je zelf ook vanuit die visie of ziet je kind jou iets anders doen dan datgene wat je zegt? Met andere woorden: Wat leef jij voor aan je kind? Natuurlijk speelt daarbij jouw eigen opvoeding ook een grote rol.
 
Meestal lossen hobbels op het opvoedpad vanzelf op, maar soms merk je dat je gevoel van twijfel blijft hangen. Of is het opeens toch wel lastig om als ouders vanuit dezelfde visie te blijven handelen in de opvoeding. Samen kom je daar niet helemaal uit.
Dan is het fijn als er vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar de patronen waarin jullie zijn beland. Door je bewust te worden van de rol die je in jullie gezin hebt kun je ook bewust gaan kiezen om die rol anders in te gaan vullen. Op een manier die beter aansluit bij jezelf en je kind.
 
Wat levert een traject op?
  • Ouders begrijpen waar het opvoedprobleem vandaan komt.
  • Ouders weten vanuit welk patroon zij reageren en hoe ze dat anders kunnen doen.
  • Ouders weten hoe zij beter bij de behoefte van hun kind aan kunnen sluiten.
  • Er is meer rust in het gezin.
Probeer eens bewust een paar keer rustig adem te halen. Als je dit een aantal keer per dag doet komt je hoofd vanzelf wat meer tot rust.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF