29 augustus 2018

 Weer in het ritme... 

Vakantie hebben is heerlijk, zeker als het mooi weer is. Het is fijn om even geen rekening te hoeven houden met alle regeldingen die horen bij het school/BSO/sportritme van de kinderen. Heerlijk om juist in dat meer rustige vakantieritme te zitten.

Maar na die 6 weken vakantie is het dan toch echt weer tijd om op tijd op te staan en te zorgen voor gevulde broodtrommels en gezonde pauzesnacks. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo erg, maar hoe zorg je ervoor dat je kind (en jijzelf) soepel in het schoolritme komen?
 
Voor veel kinderen is het fijn als ze een beetje een overzicht hebben van de eerste weken na de vakantie. Hoe laat staan we op? Welke dagen gaan de kinderen naar de BSO? Welke dagen wordt er gesport? Staan er nog andere afspraken gepland?
Allemaal dingen waar je in de vakantie (bijna) geen rekening mee hoeft te houden, maar die nu toch wel weer belangrijk zijn om te weten. Het kan handig zijn om dit samen met je kind te plannen. Schrijf het samen op of maak er een getekende planning van.
 
Hou er ook rekening mee dat die eerste weken extra energie kosten. Natuurlijk heeft je kind zich op kunnen laden, maar het weer wennen aan van alles 'MOETEN' kost extra energie. Zorg er dus voor dat je kind voldoende slaapt en misschien is het verstandig om niet meteen elke dag af te spreken na schooltijd. 
Neem 's avonds ook weer even wat extra tijd als je je kind naar bed brengt. Evalueer samen de dag en bespreek de minder fijne, maar ook zeker de fijne dingen die er gebeurd zijn die dag. Een korte massage kan ook helpen om de prikkels van die eerste dagen wat beter te verwerken.  Of doe een rustige ademhalingsoefening waarbij je kind een kleur mag kiezen die hij met elke inademing naar zijn buik laat stromen.
 
Misschien dat jouw kind toch wat moeite blijft houden om weer lekker in het ritme te komen. Bedenk dan dat dat heel normaal is en gun je kind gewoon wat meer tijd

Wil je je kind toch een beetje helpen om zich op school weer helemaal fijn te voelen? Gebruik dan de broodtrommelbriefjes die je hieronder kunt vinden. Op die manier geef je net dat beetje extra aandacht en dat geeft voor beiden een goed gevoel!

Terug

Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd zit. Dat geeft veel ruimte. Als het werkt leer het dan ook aan je kind.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF