21 januari 2021

Eerste hulp bij opvoedtwijfels

 

Wat is het toch mooi om te zien hoe jouw kinderen zich ontwikkelen en wat ze elke dag leren! Het is heerlijk om daarvan te genieten.
Soms is het helemaal niet zo leuk en gemakkelijk. Dan doe je enorm je best, maar lijkt niks te werken. De opvoedtwijfels slaan toe en zeker, als je als ouders niet helemaal op 1 lijn zit, kan het opvoeden opeens een hele kluif zijn!
 
Op dat moment is het heel belangrijk om heel even een time-out te nemen. Praat erover met andere ouders. De kans is groot dat ze zich helemaal herkennen in jouw verhaal en misschien hebben ze ook nog bruikbare tips!
Neem ook de tijd om samen, als ouders, even een moment te nemen om er rustig over te praten. Probeer niet in het heetst van de strijd een oplossing te vinden, maar doe dat op een moment dat je allebei rustig bent en de ruimte hebt om naar elkaar te luisteren.
 
Bedenk je ook dat het juist heel krachtig is om je opvoedtwijfels te bespreken. Verwacht niet van jezelf dat je het allemaal moet weten en vooral niet dat je alles goed doet! Juist het bespreekbaar maken en je dus ook kwetsbaar opstellen op dat gebied geeft aan wat een goede opvoeder je bent!
 
Wat ook heel fijn kan zijn is om het eens met een professional te bespreken. Iemand die er met een objectieve blik naar kan kijken. Op die manier `dwing` je jezelf om er even bij stil te staan en kom je erachter waar het precies `mis` gaat. Het is handig om daar niet mee te wachten tot je het echt niet meer weet. Juist door op tijd aan de bel te trekken heb je het ook snel weer op de rit. Het is toch fijn om je opvoedtwijfels even van een afstandje te kunnen bekijken in plaats van er midden in te blijven hangen?
 
Bel of mail om een afspraak te maken en start het nieuwe jaar met een frisse blik op jouw opvoedtwijfels!
Je kunt ook gebruik maken van een gratis Opvoed meedenk-sessie. Kijk voor meer informatie en voor de data op de website.

 

Terug

Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd zit. Dat geeft veel ruimte. Als het werkt leer het dan ook aan je kind.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF