7 februari 2019

Rustig hoofd en lijf
 

Soms gaat je hoofd maar door en door. Allerlei lijstjes gaan er door je hoofd en je hebt het gevoel dat je nooit allemaal gedaan kunt krijgen. Bij een onrustig hoofd hoort vaak een onrustig lijf. Een beetje buikpijn of een onderrug die pijnlijk doorzeurt.
Heel lastig is het dat je, als ouder, die onrust vaak overbrengt op je kinderen. En die drukke kinderen kon je er nou net even niet bij hebben…..
 
Tijd om weer even helemaal tot rust te komen. Alleen of samen met je kinderen. Dat klinkt fijn, maar hoe doe je dat dan? Dat kan je op een hele simpele manier doen met behulp van onderstaande oefening.
 
Ga rustig liggen of zitten en bedenk welke kleur je rust geeft. (Ik vind zelf groen een mooie rustgevende kleur, dus gebruik ik voor de uitleg de kleur groen).
Je doet je ogen dicht en stelt je voor dat de lucht die je inademt groen is. Dan breng je je aandacht naar je voeten en stel je je voor dat je de groene lucht naar je voeten stuurt. Je vult je voeten van binnen met de groene lucht. Je ademt een paar keer rustig in en uit en bij elke inademing stuur je de groen lucht naar je voeten. Dan breng je je aandacht naar je onderbenen en stel je je voor dat je bij elke inademing groene lucht naar je onderbenen stuurt. En zo ga je naar je bovenbenen, je buik, je borst, je schouders, je bovenarmen, je onderarmen, je handen en tot slot naar je hoofd.
Dat doe je op je eigen rustige tempo totdat je hele lijf, van je hoofd tot je voeten, gevuld is met groene lucht. Voel maar eens goed hoe rustig het in je hoofd en lijf is.
 
Deze oefening is heerlijk om te doen als je in bed ligt en je niet zo goed kunt slapen. Ook kun je dit samen met je kind doen als je hem of haar naar bed brengt.
En als je overdag de oefening wilt doen en je hebt geen tijd om de hem helemaal te doen, dan geef je je adem een mooie kleur en die breng je dan alleen maar naar je buik. Een paar keer rustig in- en uitademen en je kunt met een rustig hoofd weer verder gaan met waar je mee bezig was.
 
Ga het gewoon eens proberen en als je er meer over wilt weten bel of mail me dan!

Terug

Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd zit. Dat geeft veel ruimte. Als het werkt leer het dan ook aan je kind.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF