15 oktober 2020

Jouw eigen opvoedstijl


Tijdschriften en boeken zijn erover volgeschreven en ook heeft bijna iedereen er een mening over: Opvoeden.
 Een van de meest besproken onderwerpen en iedereen vindt zijn of haar manier toch echt de beste. Ook lijken de meeste ouders precies te weten hoe het moet. Niks is minder waar, volgens mij, en dat is maar goed ook!
Opvoedtwijfels zijn heel normaal en het zou heel fijn zijn als iedereen er zonder schaamte voor uit durft te komen dat hij/zij het soms echt niet meer weet! Ik merk dat ouders dat lastig vinden, maar er wel behoefte aan hebben om hun opvoedvragen te delen. Op een manier die veilig voelt. Want met je opvoedbillen bloot gaan maakt je wel kwetsbaar! En dan wil je graag dat de ander zonder vooroordelen luistert en je helpt om op je eigen manier met het probleem om te gaan.
 
Vanuit je eigen opvoedstijl dus, want dat is zo belangrijk. Jij weet als ouder heel goed wat bij jou past en wat niet en ook ken jij jouw kind het beste. Het is alleen heel lastig om, vanuit je eigen onzekerheid, dicht bij jouw eigen opvoedstijl te blijven.
 
Maar wat is jouw eigen opvoedstijl dan? Misschien heb je daar niet meteen een antwoord op en dat is helemaal niet erg. Door stil te staan bij jezelf en hoe jij in elkaar zit kom je vanzelf bij jouw opvoedstijl uit. Wat vind jij belangrijk in het leven en hoe laat je dat zien aan je kind(eren)?
 
Met dit soort vragen ga ik aan de slag tijdens mijn workshop `Inzicht in jezelf is inzicht in je gezin`. Met een klein groepje andere ouders ga je op een verrassende manier met jouw eigen opvoedstijl aan de slag. Meer informatie vind je op mijn website. Schrijf je snel in (start woensdag 21 mei)!

 
 
Terug

Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd zit. Dat geeft veel ruimte. Als het werkt leer het dan ook aan je kind.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF