15 juli 2020

3 tips om de laatste schoolweken lekker door te komen

Nog 1,5 week en dan is het schoolvakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht;  6 lange weken om uit te rusten en te doen waar we zin in hebben. Waarschijnlijk geldt dit alleen voor de kids en hebben de meeste ouders iets korter vakantie, maar toch…..
 
Voor het zover is, zou het toch fijn zijn als de kinderen lekker fris aan de vakantie kunnen beginnen en je ze niet door deze laatste 2,5 week heen moet slepen.
Daarom hier 3 tips om dat op een gezellige manier voor elkaar te krijgen:
  1. Ondanks het (hopelijk) mooie weer en het feit dat het zo lekker lang licht is, is het aan te raden om je kind toch op tijd in bed te leggen. Op die manier zijn ze de volgende ochtend toch nog (redelijk) uitgerust.
  2.  Kinderen zijn het meest gebaat bij een beetje structuur en deze laatste weken lopen veel schooldagen al anders dan normaal. Voor veel kinderen brengt dit onrust met zich mee en hoewel dat natuurlijk ook heel leuk kan zijn is het wel raadzaam om er zelf voor te zorgen dat er thuis nog voldoende structuur is.
  3. Maak een aftelkalender waarop je kind duidelijk kan zien over hoeveel nachtjes slapen het vakantie is. Dat maakt het overzichtelijk en helpt bij het tijdsbesef. Op de kalender kan je ook de speciale dagen op school aangeven, zodat het kind weet wanneer het  bijvoorbeeld schoolreisje of de ruilochtend is.
 
Met deze tips zijn de laatste schoolweken ook nog gezellig en is de kans dat we met z`n allen op het schoolplein staan te zuchten dat de kinderen echt toe zijn aan vakantie een stuk kleiner….
 
Jolijn Monteiro

 
Terug

Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd zit. Dat geeft veel ruimte. Als het werkt leer het dan ook aan je kind.
 
 OPVOEDTIP
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF